Imponerande seger av Niclas på Fight Zone 5

Niclas Elfstedt representerade Samurang FC och tävlade i helgen på galan Fight Zone 5, som gick av stapeln i Strømmen strax utanför Oslo.

På lördagen 26 november slog Nak Muay upp dörrarna till Fight Zone 5. Nak Muay är ett norskt kampsportsgym i Strømmen, ca 2 mil utanför Oslo. Lördagens fighcard hade 19 matcher med allt från ungdomar i diplomklass till B-klass (fullkontakt), med deltagare från hela Norge och även Sverige, då framförallt från Västvärmland med Arvika och Karlstad. Main event på galan var ett klassiskt upplägg mellan Sverige och Norge, representerade av Nils Olsson från Arvika BC och Arvydas Gerve från Stavanger Top Team.

Niclas Elfstedt matchades mot Stein Erik Nygaard från Oksa MT (Kristianstad, Norge). Niclas match krävde en del förberedelser då Niclas egentligen hade planerat att gå en Sem-pro K-1 match på Malta i 79kg bara någon vecka innan. Då den tänkta motståndaren på Malta drog sig ur fick Niclas istället en plats på Fight Zone i 75kg. Så Niclas hade bara en vecka på sig att gå ner från ca 83kg till 75kg!

niclas_efter_bastu_edit

77.3kg innan bastu, 1.5h senare kunde Niclas väga in på 74.8kg!!

En otroligt imponerande viktnedgång och på lördagen bar det av i bil mot Norge tillsammans med Faris Lukovic som coach och Niclas bror Linus som sekond. Även yngsta brodern och en kompis följde med som support!

Vi hade sett hans förra match som vanns på TKO så vi visste han var snabb och teknisk. Vår gameplan var därför att sätta press på honom hela tiden. Vi räknade även med att jag skulle vara mycket större eftersom jag hade cuttat så mycket vikt, vilket stämde.

Matchen började i högt tempo och norrmannen hade som väntat bra tekniska slagkombinationer, men Niclas var synbart den starkare och kontrollerade matchen med fina rena kombinationer, smart fotarbete och tunga sparkar och knän.

Första ronden är det fullt ös och jag känner jag är nära att ge honom räkning flera gånger men han är stenhård och klarar sig även fast jag träffar stenhårt mot kropp med både slag, sparkar och knän

I andra ronden kommer han ut starkt och försöker ta över men jag fortsätter pressa hela andra och tredje ronden.

I tredje ronden märktes skillnaden tydligt och Niclas kontrollerade ringen och pressade norrmannen med tunga bentekniker och starkt clinch arbete. I slutsekunderna av matchen fick norrmannen också ta räkning efter en klockren armbåge.

Vi är båda väldigt trötta men jag är den som dikterar matchen och pressar framåt och lyckas ge honom en stående räkning i slutet av tredje med en armbåge i clinch.

Niclas vann matchen med siffrorna 3-0 efter en mycket stark och stabil insats!

Sist på galan var det dags för huvudmatchen mellan Nils Olsson (Arvika BC) och Arvydas Gerve och efter en bra match, med fem underhållande ronder, vann Arvydas med siffrorna 2-1, vilket betyder att en domare gett Nils segern.

Nak Muay va en jäkligt fin, trevlig och välorganiserad klubb och jag hoppas vi kan åka dit och tävla igen, nästa gång med fler fighters. I Norge kör man även med armbågar så det kändes spännande, första matchen med armbågar för mig.

Enligt Niclas är nu nästa mål att gå K-1 med proffsregler på Malta i Mars. En tillställning som vi ser fram emot!
Stort Grattis från Samurang FC!

Lite bilder från galan:

niclas_matchbild2_niclas_matchbild3_niclas_matchbild4_niclas

 

Se även reportage i Arvika Nyheter, med fokus på övriga fighters från västvärmland