Om Samurang.

Samurang Fight Center IF är en idrottsförening som i huvudsak sysslar med kampsportsträning inom ramen för Svenska Riksidrottsförbundet och de olika kampsportsförbunden som föreningen är ansluten till.

Ordet ”samurang” betyder samuraj på koreanska och det är dåtidens beskrivning på en stark självständig rättvis individ, med stort mod och vilja, som följer etik och moral, och vars väg leds genom krigares själ och hjärta.

Föreningen är ideell och drivs helt och hållet på ideell basis av instruktörer och ledare vars intresse och engagemang är stort och brinner för klubbens och våra egna medlemmars utveckling och intressen.

De allra flesta börjar träna kampsport för att det är en bra träningsform, andra för att lära sig självförsvar och några för att utmana sig själva och tävla mot andra utövare.

Orsakerna kan som sagt vara många och oavsett vill vi alltid kunna erbjuda våra medlemmar de mest intressanta kampsporterna där man själv har möjlighet att bestämma nivån på sin satsning.

Vårt arbete och ändamål är att öka intresset och påvisa möjligheterna med kampsportsträning som en riktigt bra motionsform samtidigt som klubben är en bra plattform för möten, gemenskap, vänskap och utveckling.