Alexander Svensk Mästare i MMA

Den norrländska MMA-organisationen Battle of Botonia arrangerade årets SM i amatör-MMA i samband med sin gala den 10 december i Umeå.

Det kommer bli en idrottsfest över två dagar, där Sveriges bästa amatörer kommer att drabba samman med kval under fredagen och finaler på lördagen. Helgen avslutas med en fullspäckad proffsgala, berättade arrangören Tor Troéng inför galan.

De tävlande som  placerat sig bland de fyra första på årets rankinglistan i en viktklass fick erbjudande om att delta. Alexander Lindgren från Samurang Fightcenter hade efter starka insatser under året placerat sig på andra plats i sin klass -83,9 kg (MMA klass-B).

Och efter två tuffa matcher kan nu Alexander Lindgren titulera sig Svensk Mästare i MMA klass-B!

I första matchen mötte Alex tufft motstånd av Tor Sohlström från Växjö MMA.

Tor inledde första ronden med tunga bensparkar och en riktig högerslägga som fick Alex något ur balans, men allt eftersom ronden flöt på så anpassade Alex sin taktik och fick övertaget i strikeingen.
I andra ronden dominerade Alex strikeingen vilket tvingade Tor att göra ett halvdant skjut, vilket Alex kapitaliserade på genom att ta topposition och arbeta in ett D’arce choke som fick Tor att klappa ut.

I finalen mötte Alex John Oldenqvist från Icon MMA.

Första ronden dominerades av strikeing där Alex och John bytte tunga slagserier. Även denna match började jämt men Alex lyssnade väl till sina coacher och lyckades anpassa strikeingen för att få ett övertag. Ronden såg säkrad ut men i de sista sekunderna dök John i en singel leg på Alex och lyckades med nedtagningen.

I andra ronden kom Alex ut starkt och var steget före på alla distanser. Det syntes tydligt att Alex inte slarvat med konditionsträningen och han drog ifrån mer och mer varefter matchen flöt på.
Ronden inleddes med strikeing men övergick till en blandning av stående clinch mot bur och markkamp, där Alex säkrade flera nedtagningar mot buren.

I tredje ronden behöll Alex sitt övertag men John kämpade tappert in i det sista och det var nog ingen av oss som kände oss 100%-säkra på domslutet. Tillslut var det det Alex som stod med handen i luften efter ett enhälligt domslut och med en guldmedalj runt halsen!

Stort tack till Akademi Nord för ett gott samarbete och ett speciellt tack till Patrik Hjulström och David Darshana Andersson för eminent coachning!

Text: Fredrick Adolfsson

Stort Grattis från Samurang Fightcenter!

Bilder från tävlingen (foto: Fredrick Adolfsson)

fb_uppvarmning fb_uppvarmning2 fb_walkout fb_buren fb_segrare

Alla Resultat SM 2016