,

Jonas tog brons på SM i ADCC Submission Wrestling

Lördagen den 23 november genomfördes årets Svenska Mästerskapen ADCC Submission Wrestling 2019. Tävlingen gick i Göteborg och genomfördes med ADCC Pro Regler.

Från Samurang FC deltog veteranerna Jonas Westling och Chistoffer Norius. Jonas ställde upp i plus 99 kg, den tyngsta, men vägde för lite (91kg) för att få delta enligt en av domarna. Men problemet löste sig tillslut och Jonas fick delta. Semifinalen blev en förlust på benlås tyvärr, men tog revansch i bronsmatchen och styrde matchen bra och fick ryggen och ströp ut motståndaren på RNC (Rear Naked Choke). Christoffer hamnade i en tuff grupp och gick tyvärr inte vidare.

Referat från Christoffer:

Jonas gick två matcher, första förlorade han mot en stor fysisk kille och blev tvungen att klappa på ett benlås. Match 2 var om en bronsplats där Jonas dominerade teknisk från början till slutet där han får in en Rear naked choke och motståndaren tvingas klappa. Jag gick bara en match där jag tidigt i matchen var nära att få in ett fotlås men då jag var för offensiv tog min motståndare vara på det och lyckades låsa ut mig på ett armlås.

Starkt kämpat av båda!