, ,

Medaljskörd på Nordic Open BJJ

Hilti BJJ Karlstad representerade Samurang på Nordic BJJ Open Championships 2016 som gick av stapeln 12-13 Mars i Nacka. Tävlingen är en av de största i Sverige för BJJ och håller hög internationell klass.

Från klubben ställde följande lag upp för att göra upp om medaljerna.

Johanna Skagerlid – 53,5 kg vitt bälte
Daniel Engh – 82,3 kg vitt bälte
Torbjörn Lunden – 88,3 kg Lila bälte
Jonas Westling – 88,3 kg Brunt bälte Master 1

”Vi har förbrett med mycket sparring och start ifrån svåra positioner, säger Jonas. Johanna dominerade sina matcher och vann ett förtjänat GULD. Daniel, vann sina matcher via submission och hade klart övertag i finalen men fick där tyvärr klappa ut på en triangel från mount. Fick ett välförtjänt SILVER.

Torbjörn gick tiden ut och vann sin första match på poäng, i finalen fick tyvärr motståndaren in ett fotlås som Tobbe fick klappa ut på, men krigade sig till en silver medalj vilket är grymt bra, fortsätter Jonas.

Min egen final blev tyvärr en förlust med 3 ynka poäng men med flera riktigt bra chanser att dra ut min motståndare men det räckte som sagt inte så det blev även ett silver för mig”, avslutar Jonas.

Alla kändes glada och nöjda efter deltagandet. Vår nästa tävling kommer att vara NOC Friends open den 7 Mars då vi kommer hem med ännu fler medaljer och tyngre valörer.

Summan av tävlingen och vårt deltagande blev fyra medaljer:

  • Guld till Johanna.
  • Silver till Daniel Engh, Torbjörn Lundén och Jonas Westling.

Riktigt bra jobbat och stort grattis!